5 съвета за устойчиво офисно пространство

5 съвета за устойчиво офисно пространство

Наличието на кофи за разделно събиране, разбира се, е само първата стъпка, която можем да направим, за да бъде нашият офис устойчив

Със съзнанието за своята отговорност в рамките на средата около нас ще разгледаме темата за устойчивостта в контекста на Вашия офис и какво може да промените в него. Създаването на устойчиво работно място става все по-важна и коментирана тема, а голяма част от компаниите търсят отговори по този въпрос.

Как да организирате работното пространство така, че то да бъде по-устойчиво?

Сформирайте си Зелен екип

Наскоро ни попадна следният цитат: „Да станете зелени в много случаи означава промяна на поведението”. Ако се замислим дори най-дребните неща в ежедневието могат да ни променят: отпадъците да се събират разделно и да се рециклират, пластмасовите чинии могат да се заменят с керамични и т.н. Може би най-важното е да намерите последователни хора, които ще са в челните редици на Вашите усилия за устойчивост в офиса. Това е най-важната стъпка.

Отделни Контейнери за Рециклиране:

Направете си експеримент; изчислете в процентно съотношение всички отпадъци, като ги разделите по типове. След което създайте система за рециклиране в офиса Ви като поставите отделни контейнери за рециклиране на хартия, пластмаса и метал. Обсъдете и как може да намалите количеството от този отпадък.

Искало ли ви се е да въведете разделно събиране в мястото, на което работите? Или да помогнете на ваш приятел с бизнес да го направи?

Платформата „Аз, Ти, Пловдив!“ на БГ Бъди активен може да Ви помогне! Свържете се с нас, ако искате Вашият офис да събира разделно и ние ще ви осигурим необходимата подкрепа!

рециклиране

Намалете употребата на хартия:

Избягвайте ненужното принтиране на документи, фактури, презентации в офиса, като дигитализирате всички корпоративни дейности и данни. Това не само ще ви помогне за зелената кауза, но и ще оптимизира работата на служителите Ви.

Принтирайте материали само, когато е наистина нужно и се стремете да използвате и двете страни на хартията.

Спестете Енергия:

Изключвайте офис оборудването, когато не се използва и включете функцията “на изчакване” за компютри и други офис машини, за да запазите енергия, когато те не се ползват постоянно.

Дарете старата си техника на неправителствени организации и хора в нужда или я рециклирайте.

Изключвайте лампите винаги, когато стаите не се използват

Използвайте Зелени Материали в Офиса:

Потърсете място за закупуването на рециклирани канцеларски материали, като хартия, химикали и маркери.

*„Аз, Tи, Пловдив!“ се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация Кока-Кола 

Какво е “АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!”:

Платформата за чиста Европейска столица на културата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ цели да промени трайно културата и отношението на хората към градската среда и отпадъците. Инициативата е на пловдивското сдружение „БГ Бъди активен“.

Тя включва четири основни линии. Първата насока е #ПразнувамеЧисто – чрез която ще бъдат подкрепени организатори на събития, за да намалят и оползотворят отпадъците от големите събития в Пловдив в годината на Европейска столица на културата.

Във втората линия на платформата #Рециклираме2019 ще бъдат създадени образователни ресурси и практически съвети, с които гражданите да бъдат мотивирани да събират разделно отпадъците си.

Като трета насока в „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ ще се организира почистване на между пет и десет зони в града, а събраните отпадъци ще бъдат разделени и предадени за оползотворяване. Темата е #ПочиствамеЗаедно.

Под мотото #ПроменямеЗаедно ще се обновят до 2 зони в града, като зоните ще бъдат избрани от гражданите на Пловдив.

Повече информация за инициативите „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ може да намерите в страницата на платформата във Фейсбук .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.