About

Аз, Ти, Пловдив!“ е проект на сдружение „БГ Бъди активен“, който цели да създаде партньорства между граждани, институции и културни оператори, които да работят заедно за намаляване и оползотворяване на отпадъците от събития и за почистване и облагородяване на жилищни зони в града.

Проектът ще подпомогне организаторите на събитията, посетителите на събития, гостите на града да бъдат отговорни и да оставят по-малко отпадъци, като им предоставим обучения и материали как да рециклират и да намалят употребата на еднократни съдове и опаковки.

#Аз, Ти, Пловдив! е още една крачка към положителна промяна в Града под тепетата.

Инициирахме този проект заради необходимостта от информиране на обществото ни как да намалим количеството отпадък, което генерираме и защото знаем, че можем дългосрочно да ангажираме гражданите на Пловдив с отговорно гражданско поведение свързано с чистотата на града, лично отношение към разделно събиране и рециклиране на отпадъци, като ги включим в дейности за почистване на градски пространства, обновяване на определени градски пространства в града.

Защо го правим?

Защото знаем, че не е важно това, което имаш, а това, за което мечтаеш. А в град като нашия мечтите са много и големи. Такива са и нашите идеи за 2019-та – мечти, в чието сбъдване пловдивчани ще трябва да имат дързостта да изискват от себе си. Платформата „Аз, Ти, Пловдив!“ трябва да активира промяната идваща от самите нас.

Създадохме този проект, защото вярваме, че България и в частност Пловдив могат да станат едно по-приятно за живеене място, когато всеки от нас започне да полага ежедневни усилия за това. Екипът ръководещ „Аз, Ти, Пловдив!“ е изпълнен със завладяваща енергия и вяра, че е част от най-значимата и градивна промяна в Пловдив.

Как?

Платформата
„Аз, Ти, Пловдив!“
включва четири инициативи.

#празнуваме чисто

Обучения и подкрепа за организатори на събития и доброволци, с цел да се намалят и да се събират разделно отпадъците.

#рециклираме 2019

Различни образователни инициативи към гражданите за отговорно поведение към околната среда.

#почистваме заедно

Пет зони в града да бъдат почистени от доброволци, а събраните отпадъци да допринесат за постигане на целта за рециклиране на 2019 кг опаковки

#променяме заедно

В три квартала в Пловдив, от рециклираната пластмаса, събрана през годината, ще се обновят места за срещи и почивка.

Кои сме ние?

Аз Ти Пловдив сме ние

„Аз, Ти, Пловдив!“ е всеки един от нас.
Инициативите на проекта ще дадат възможност на всички, които искат да живеят в един по-приветлив и чист Пловдив, да дадат своя принос за това. Гражданите ще могат да се включат в почистване на замърсени зони, в облагородяване на места в кварталите, могат да бъдат доброволци в събития, посланици на идеите за по-малко отпадъци в ежедневието или просто могат да се включат в инициативата за събиране на пластмаса.

Време е да спрем да очакваме някой друг да реши проблемите ни.
Правим всичко това за себе си и за града,
в който живеем – аз и ти!

Как можеш да станеш част от платформата?

Ако си организатор на събитие:

Ако си организатор на събитие в Пловдив или си доброволец към такова включи се в обучение за намаляване разделно събиране на отпадъците “Събития с по-малко/нулеви отпадъци”. Можеш да включиш своето събитие в календара на „Аз, Ти, Пловдив!“ и ще получиш подкрепа по време на събития.

Ако си Активист/Гражданин:

Можеш да направиш много за намаляване на отпадъците в ежедневието и какви са ползи от разделното събиране на отпадъци. Включи се като доброволец в дейности по почистване и обновяване на обществени пространства в града. Използвай нашите ресурси, за да се научиш как да рециклираш и да намалиш своя отпадък в ежедневието. Включи се в нашие обучителни събития за ползите от разделното събиране, опазването на публичните пространства.

Стани пример!

Ако и вие харесвате идеята на „Аз, Ти, Пловдив!“, последвайте ни в социалните медии:

facebook_icon
instagram_icon

#АзТиПловдив #БезОтпадъци

Защото ЗАЕДНО можем да променим Пловдив!

Проект на:

BG Бъди активен

С подкрепата на:

В партньорство с: