Как да бъдем отговорен собственик на домашен любимец в #5 стъпки

Как да бъдем отговорен собственик на домашен любимец в #5 стъпки

Ако искаш да направиш още една крачка към живот #безотпадъци, да бъдеш по-отговорен собственик на животинче, следвай нашите съвети:

1# Осинови домашния си любимец

Приютите са пълни с животинки, които вече се нуждаят от дом и любящ стопанин. Още повече са останалите кучета и котки, които живеят на улиците. Не давай парите си на развъдник. Когато осиновяваш, изборът ти е не само отговорен към околната среда, но и спасяващ живот! 

2# Не купувай пластмасови играчки

Избери играчки от рециклирани или рециклируеми материали. Пластмасата определено не е добър вариант особено ако животинчето ти обича да дъвче играчките си и те бързо се развалят. Така се превръщат в поредния пластмасов отпадък на сметището.

3# Почиствай след кучето си

Вероятно отпадъка от изхождането на Шаро не ти се струва най-големият замърсител на околната среда. Но освен че е неприятна гледка по тротоарите и в градинките, разнесен от дъжда, отпадъкът може да замърси водата в града. Затова бъди отговорен гражданин и събирай след кучето си – с лопатка или пликче.

4# Избери еко котешка тоалетна

Много котешки тоалетни съдържат вредни за околната среда химикали. Изпробвай еко алтернативи и виж дали домашният ти любимец няма да ги хареса повече.

5# Разхождайте се повече

По-дългите разходки за полезни за твоето и здравето на домашния ти любимец. Защо не ги съчетаеш с пазаруването? Така ще спестиш въглеродните емисии от автомобила си и разходката ще бъде благоприятна и за околната среда. 

За още полезни съвети следете страничката на Аз, Ти, Пловдив!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.